Koolgewassen, ook kolen genoemd, zijn er in veel verschillende vormen, kleuren en smaken. Zij worden veel gegeten, vooral in combinatie met aardappelen.
De meest voorkomende worden hier besproken.
Spruitkool oftewel spruitjes
Spruitkool oftewel spruitjes is een lastige groente voor lieve, kleine kinderen. Lees verder »
Spitskool
Spitskool zelf kweken gaat prima van het voorjaar tot en met het najaar. Spitskool is goed te bereiden met de wok. Lees verder »
Rode kool
Rode kool met kaneel en appel is een delicatesse uit eigen volkstuin of moestuin. Lees verder »
Radijs
Radijs is te kweken en te oogsten van het vroege voorjaar tot en met het najaar. Lees verder »
Boerenkool
Boerenkool uit eigen volkstuin of moestuin is onovertroffen van smaak. Lees verder »
Bloemkool
In de winkel is de bloemkool waarschijnlijk wel de meest bekende en meest gekochte koolsoort. Lees verder »