Veel groentegerechten worden nog smakelijker als je er bepaalde kruiden aan toevoegt. Gelukkig worden er in de vele kookprogramma’s allerlei tips en suggesties gegeven. Verder neemt het aanbod van kant en klare tuinkruiden steeds meer toe. Er is uiteraard aanbod via de tuincentra, maar ook bij een aantal supermarkten.
Voordeel van thuiskweek is dat je altijd wat verse kruiden direct voorhanden hebt.
In de tuincentra koop je meestal een kant en klaar plantje, die je verder opkweekt. Dat kan in je volkstuin of moestuin, maar ook op je balkon. Immers, je gebruikt doorgaans maar 1 plantje per type.
Enkele bekende:
- basilicum
- bieslook
- munt
- tijm
- peterselie
- snijselderij
Tijm
Tijm is een veelgebruikt en krachtig kruid. Er is Franse en Duitse tijm. Lees verder »
Snijselderij
Snijselderij wordt vooral in soepen en salades gebruikt. Lees verder »
Peterselie
Peterselie is een heel geschikt kruid voor in de soep, bij salades en als toevoeging aan de zomerwortels. Lees verder »
Munt
Munt is een veelgebruikt kruid bij onder meer nieuwe aardappelen, fruitsalades, erwten en thee. Lees verder »
Bieslook
Bieslook heeft een milde, ui-achtige smaak en kan worden gebruikt in salades. Lees verder »
Basilicum
Dit kruid is een behoorlijk kwetsbare plant, die in twee kleuren te zien is: rood en groen. Lees verder »