Bonen, met name sperziebonen zijn in Nederland zeer populair en worden ook in allerlei vormen gegeten.
sperziebonen
Er zijn in de zomerperiode verse sperziebonen uit ons eigen land. In de winter zijn verse sperziebonen verkrijgbaar uit landen in Afrika.
Behalve de sperziebonen kennen we de
snijbonen
Snijbonen hebben platte, lange en tamelijk brede peulen en zij worden voor het eten klein gesneden.
Snijbonen groeien langs stokken, anders gezegd als stokboon.
spekboon
Spekbonen zijn minder bekend. Het zijn grote en met dikke bonen gevulde peulen.
Spekbonen kun je eten door ze fijn te snijden, of, ook populair, door ze koken met rookspek.
Deze bonen groeien op de stam ( ze zijn dus laag ) of ze groeien langs de stok
de droogboon of flageoletboon
Dit zijn bonen met een harde schil, die na het plukken worden gedroogd en lang bewaard kan worden. Later kunt u ze weken en koken
bruine bonen en witte bonen
Die bonen kunt u zelf kweken, maar de meeste mensen kopen ze als blik-of potgroente. Het aanbod is ruim en het hele jaar beschikbaar.
Bonen zijn ook heel geschikt als diepvries- en blikgroente.
Bonen worden verder in salades verwerkt en dienen verder als basis van gerechten als chili con carne, soepen en vele andere schotels.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.